NOTA:

Toate materialele de pe acest blog sunt protejate de dreptul de autor.

vineri, 18 februarie 2011

Sfaturi pentru realizarea unei fotografii

          Pentru a obtine fotografii reusite, fotograful trebuie sa cunoasca atat tehinca fotografica in general, cat si constructia si modul de utilizare a aparatului foto.

         Dupa perioada de acomodare cu aparatul, pentru luarea imaginii se recomanda manuirea lui in umrtaoarea ordine:

          - incadrarea imaginii(in vizor sau pe ecranul aparatului)

          - stabilirea expunerii

          - alegerea distantei

          - declansarea

          In functie de particularitatile subiectului de fotografiat si ale aparatului foto, uneori aceasta ordine poate fi cu totul alta.

          Subiectul de fotografiat: - fotografia trebuia sa aiba un continut care sa atraga privitorul. Subiectul trebuie sa fie simplu si lipsit de orice detalii inutile. In schimb detaliile care-l completeaza in mod firesc, trebuie sa-l contureze si sa-l intregeasca.

          Incadrarea subiectului si compozitia fotografica - construirea imaginii se face dupa anumite regului, care au in vederea punerea maxima in valoare a subiectului. Compozitia imaginii cere o imbinare armonioasa a tuturor elementelor. Incadrarea are o mare importanta pentru valoarea artistica a fotografiei.

          Expunerea - reprezinta cantitatea de lumina necesara si suficienta pentru a forma o imagine care sa apara vizibila si corespunzatoare in ceea ce priveste densitatea tonurilor.

          Declansarea - este operatia cea mai simpla, insa de mare importanta pentru reusita fotografiei. Asigurarea stabilitatii aparatului in timpul declansarii si alegerea momentului celui mai favorabil pentru declansare sunt cele doua probleme esentiale care trebuie avute in vedere la declansare. Un trepied este de mare folos pentru ca ajuta la stabilitatea aparatului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu