NOTA:

Toate materialele de pe acest blog sunt protejate de dreptul de autor.

marți, 15 februarie 2011

Alegerea unui aparat foto - pentru incepatori

          Pe piata au aparut, in ultima vreme, tot mai multe modele de aparate foto. Marea majoritate sunt digitale, adica nu au acel film ci fotografiile sunt stocate pe un card de memorie, mult mai usor de folosit.

          Alegerea unui aparat: recomand alegerea unui aparat care, pentru un incepator, sa aiba cel putin 5 megapixeli. De asemenea la alegerea cardului de memorie (pentru aparatele digitale) unul de 1 Gb este suficient.

          La ce sa va uitati atunci cand alegeti un aparat: eu prefer acele aparate care au bateriile de tipul celor din telefoanele mobile, reincarcabile. Din experienta cele cu baterii de unica folosinta au unele dezavantaje cum ar fi: la frig aparatele pornesc greu sau nu pornesc deloc, daca achizitionati baterii ieftine veti reusi sa faceti foarte putine poze sau nu veti reusi sa faceti deloc sau aparatul nu va porni deloc, bateriile fiind mult prea slabe.

          Tot atunci cand alegeti un aparat foto rugati vanzatorul sa va arate meniul aparatului pentru a putea vedea optiunile si modurile de fotografiere, care cu cat sunt mai multe cu atat mai bine.

        Dupa achizitionare incepeti sa faceti fotografii. Fotografiati acelasi cadru din mai multe unghiuri pentru a putea face comparatii. Cu multa practica veti reusi sa faceti fotografii din ce in ce mai bune chiar daca nu doriti sa deveniti fotograf profesionist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu