NOTA:

Toate materialele de pe acest blog sunt protejate de dreptul de autor.

marți, 19 noiembrie 2013

Curs foto - lectia 3 - Portrete

Pentru ca majoritatea amintirilor se refera la oameni (si uneori animale), incercati sa ii fotografiati cat mai bine.
Putine subiecte ofera interesul sau provocarea pe care o ofera oamenii. Iar provocarea este doar in parte fotografica. Trebuie, bineinteles, sa gasiti un mod de a captura partile cele mai placute ale unei persoane, chiar atunci cand face parte dintr-un grup. Trebuie sa profitati la maximum de lumina, aranjand persoana sau grupul respectiv astfel incat ilumiarea sa fie potrivita, sa puna in evidenta calitatile subiectului si sa ii ascunda defectele.

Aceasta este doar o parte din problema - partea fotografica. Oamenii arata cel mai bine cand se simt confortabil, relaxati si fac ceva natural.
Scoateti aparatul la lumina si chiar si cea mai relaxata persoana devine rigida si tensionata. Pozeaza! Smecheria este sa ii scoateti din aceasta postura. Reimplicati-i in ce faceau inainte sa scoateti aparatul de fotografiat.

Familiile si prietenii trebuie grupati. Iar in momentul in care ii grupati - iar compozitia este cea dorita - lasati-i sa vorbeasca, sa rada, sa interactioneze. Aceasta ii va face sa se simta confortabil, ideal pentru instantanee de grup.
 Numai provocarea de a relaxa o persoana este indeajuns de solicitanta. Daca doriti ca subiectul sa priveasca direct in obiectiv, trebuie sa interactionati cu el - ca persoana, nu ca fotograf. Vorbiti, glumiti, radeti si priviti. Observati ce anume creeaza cel mai bine senzatia si expresia pe care o cautati
Sau lasati subiectul sa faca altceva, care sa ii distraga atentia de la dumneavoastra sau de la aparat
Ca indivizi sau in grupuri, oamenii cer tot atata atentie pentru detaliile compozitiei ca oricare alt subiect. Incadrati imaginea astfel incat sa eliminati obiectele care distrag atentia. Folositi fundalul si primul plan pentru a atrage atentia asupra subiectului.
Apoi faceti destule fotografii, cu diverse expresii sau din diverse unghiuri, pentru a fi sigur ca aveti fotografia dorita.
Tema:
Data viitoare cand fotografiati o persoana, incercati sa o faceti sa pozeze cu diferite expresii. Incercati sa creati un mediu relaxat (lasand-o sa faca ceva) diversificand expresia si senzatia sugerata de fotografie. Care dintre fotografii va place mai mult? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu